Referenties

Jenny Flinkert, adviseur Bureau Student Support op het CIBAP

In 2015 is Autlook structureel studenten op het Cibap gaan begeleiden. Dat heeft geleid tot een mooie samenwerking die nog steeds bestaat!
Drie coaches van Autlook begeleiden onze studenten in het kader van Passend Onderwijs. Bij de ondersteuning van Autlook is het stimuleren van zelfstandigheid en het vergroten van eigen verantwoordelijkheid belangrijk. De mensen van Autlook zijn betrokken, deskundig en ondersteunend naar de studenten toe en naar Bureau Student Support.
Naast die deskundigheid zijn beschikbaarheid, toegankelijkheid en bereidheid om mee te denken van grote waarde, voor de betreffende studenten in de eerste plaats maar ook voor docenten en begeleiders die met deze studenten werken.
We zijn blij met de ondersteuning die Autlook onze studenten biedt!
 

René Nagtegaal

Ruim 3 jaar geleden ben ik bij Autlook terechtgekomen. Ik woonde net weer op mezelf na een verbroken relatie, had de zoveelste burn-out en was dringend op zoek naar hulp om mijn leven weer op de rit te krijgen. De ‘ondersteuning op maat’ die Autlook biedt zorgde ervoor dat ik m’n huishouden en alles wat daarbij komt kijken weer snel in eigen regie had. Daarnaast hebben de persoonlijke gesprekken geholpen bij mijn acceptatieproces m.b.t. de diagnose ASS/Asperger. Ik ben mijn talenten gaan ontdekken en zie mijn autisme in veel gevallen ook niet meer als een beperking. Afgelopen jaar ben ik met mijn ex-vriendin De Krachtcentrale gestart. Met dit bedrijf leveren we o.a. een bijdrage aan het verbeteren van de communicatie tussen mensen met autisme en hun directe omgeving. Dit doen we in de vorm van trainingen, lezingen, blogs en individuele begeleiding. Inmiddels zijn we met De Krachtcentrale een mooie samenwerking met Autlook aangegaan waarin we elkaar aanvullen in kennis en kunde. Ik ben nog steeds ontzettend blij met de ‘Autlookers’ als begeleiders en recent ook als partners.

 

Daniëlle Heijboer

Ik vind Laura een heel fijn mens. Ze helpt me erg goed met dingen die ik lastig vind en lacht me niet uit.
Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met fietsen naar school en Laura heeft samen met mijn ouders een schema opgesteld van mensen die met mij zouden fietsen de eerste twee weken. Dit is maar één van de vele dingen.
Iets anders is dat Laura een poosje geleden mee is geweest met mij en mijn moeder naar het UWV voor de Wajong. Dit was erg fijn, omdat Laura mij al heel lang kent ook precies weet wat ze moet zeggen.
Laura is erg betrokken en doordat het een kleinschalig bedrijf is, kunnen ze goed meedoen. En mijn moeder zegt dat Laura een topwijf is. 


Alie en Gerrit de Groot

Jaren geleden kreeg onze oudste de diagnose autisme ( syndroom van Asperger). Wij zochten hulp voor hem en kwamen toen bij een bureau waar Laura Kleijn werkte. Zij nam onze zoon onder haar hoede. Toen zij later Autlook oprichtte ging onze zoon met haar “mee”. Hier hebben wij geen dag spijt van gehad. Steeds als er moeilijkheden dreigden of met zijn studie of op persoonlijk vlak, was ze er voor hem. Nadat hij zijn 
studie had afgerond heeft zij hem geholpen met het vinden van een baan. Later nam Annita Dijkstra het van haar over. Ook met haar is het
contact geweldig. Onze zoon voelt zich helemaal op zijn gemak. Maar ook wij, zijn ouders, vinden de hulp en begeleiding van deze fantastische mensen geweldig. Altijd is er een luisterend oor. En altijd worden er oplossingen gezocht en gevonden. Wat ook een geweldige kracht is van Autlook, is het vinden van de juiste mensen in hun team. Wij zijn zo al eerder is vermeld nog alle dagen dankbaar dat deze mensen in ons leven 
kwamen.
 

Karel van Marle

Op 49 jarige leeftijd kreeg ik de diagnose Autisme. Geen vonnis en ook geen zege, maar puur de benaming  (of misschien wel “erkenning”) van mijn oorsprong in “anders” zijn.
Nu de oorzaak bekend was kwam de urgentie en de wil op zoek te gaan naar deskundige hulp bij het herinrichten van mijn leven en dan concreet met het vinden van weer een betaalde baan, maar dan met inachtneming van de beperkingen maar ook de mogelijkheden die het hebben van ASS met zich mee brengt.
Door ondermeer Dimence werd mij aangeraden contact te leggen met Autlook omdat deze als zeer deskundig bekend staat. Autlook is mij gaan helpen  om mij bewust te maken hoe ik de sterke punten van mijn autisme kan inzetten om mijn kansen op de (niet autismegerichte) arbeidsmarkt te vergroten. Ook helpt Autlook mij om de zwakke punten van mijn autisme te herkennen en deze om te buigen naar sterke individuele pluspunten door gericht te solliciteren naar functies waarbij deze zwakke punten als pluspunten een pré zijn. De begeleiding is tevens gericht geweest op inventarisatie van positieve omgevingsfactoren, het inzichtelijk maken van mijn competenties en het beoordelen welke impact (positief of negatief) autisme op mijn (werk) leven heeft. Het totaal hiervan heeft geleid tot een "werken aan werk"-document, een naslagwerk en soort startpunt op de weg naar een passende baan.
Wat ik erg verhelderend vond was het inzicht dat de kansen voor mij op een betalende baan het grootst zijn in het middengebied tussen wat ik qua werk deed maar wat ik geestelijk niet meer aan kon  aan de ene kant en functies die ik in eerste instantie ambieerde maar die voornamelijk op basis van vrijwilligersbanen vervuld worden aan de andere kant. Zonder dit inzicht, dus zonder hulp van Autlook, zou ik nu nog zinloos zoeken naar dit soort onhaalbare functies.
Los van de begeleiding naar een passende baan ben ik me dankzij Autlook, door allerlei inzichten, als individu sterker gaan voelen omdat een aantal zaken in mijn leven "dankzij" de diagnose beter op zijn plaats vallen. Autlook heeft mij dus niet alleen sterker gemaakt als werkzoekende maar, minstens zo belangrijk, als persoon met autisme. En daarvoor ben ik hen dankbaar.
 

Wouter

Meer dan een jaar geleden kwam ik bij Autlook terecht omdat ik problemen had met mijn studie. Ik was net op kamers gegaan, ook nog aan een hbo studie begonnen en ik had voor het eerst serieus werk. Dat is een hele grote verandering, in een klap, voor iedere achttienjarige die alles zo veel mogelijk zelfstandig wil doen. Helemaal als je dan ook nog autisme hebt.
In het begin hielp Autlook mij om alles op een rijtje te zetten en te zoeken naar een goede manier, mijn manier die bij mij past, om dit allemaal toch te kunnen doen. Ik kreeg meer inzicht in mezelf en waar ik mee bezig was. Na een paar maanden voelde ik me merkbaar beter. In de zomer had ik niet alleen mijn propedeuse, maar ook nog steeds mijn baan en mijn eigen kamer. Het bijzondere is dat Autlook maakt dat ik het zelf bereikt heb. Ik krijg alleen handvatten, dus Autlook neemt niks over.
Op dit moment helpt Autlook mij preventief om ervoor te zorgen dat ik vasthoud wat ik opgebouwd heb. De bedoeling is natuurlijk dat ik het op een dag zonder hulp kan doen, maar tot die tijd helpt Autlook mij met de dingen die ik nog nodig heb. Een aantal dingen, zoals overzicht bewaren over de dingen die ik deze week nog moet doen, kan ik al zelf. Met andere dingen, zoals zorgen dat er niet te veel hooi op mijn vork komt, helpt Autlook nog.
Een van de meest bijzondere dingen die Autlook in mijn ogen onderscheidt van andere begeleiding die ik gehad heb is de persoonlijke benadering. Mijn begeleider (Jan Bouwmeester) kent me goed en ik ken hem ook goed. Er is een klik die maakt dat ik veel makkelijker vooruit ga dan met hulp van ‘lompe organisaties’, waar ik ook mee te maken heb gehad. Autlook past zich aan op mij, en niet andersom.
 

Harm Zijlstra

Na een nare ervaring bij een voormalig werkgever en nog maar recent gediagnosticeerd met ASS, kwam ik via-via bij Autlook terecht. Dit met de bedoeling om met hulp een passende nieuwe werkomgeving/werkgever te vinden. Emotioneel was ik nog helemaal niet klaar om een nieuwe stap te maken. Ik verkeerde nog steeds in zeg maar a state of shock. Toen leerde ik Autlook goed kennen; geen druk en alle tijd met een groot empathisch vermogen voor mijn speciale situatie. Later schaamde ik me ervoor, maar alle begrip bij Autlook.
Na een rustperiode hebben we alsnog samen met een medewerkster (Annita) bij Autlook gekeken waar mijn sterke en m.n. mijn zwakke punten liggen, rekening houdend met mijn mogelijkheden en onmogelijkheden. In een zware periode is Autlook precies op tijd geweest. Hier hoop ik ook in de toekomst nog de vruchten van te kunnen plukken. Ik kan dan ook een ieder die te maken heeft met ASS, of als werkgever etc., Autlook van harte aanbevelen!
 

Ivana Albertzoon, extramuraal zorgmanager AAZorg

AAZorg levert verpleging, verzorging en begeleiding in de wijk en op twee particuliere woonvoorzieningen. Een van onze cliënten heeft een autismestoornis en zo zijn we in contact gekomen met Autlook. We hebben aan Laura gevraagd een praktische en sprekende training te verzorgen over autisme en ASS.
Als ik zeg dat we zeer tevreden zijn over de training, denk ik dat ik namens alle aanwezigen kan spreken. Laura geeft stof voor discussie onderling en overwegingen intrinsiek. Als persoon is Laura ook heel prettig in de omgang. Ze heeft een uitnodigende houding, waardoor er geen drempel is om vragen te stellen, casuïstiek in te brengen of de discussie aan te gaan. Inhoudelijk is de training ook op orde, met veel praktische voorbeelden (persoonlijk en werk gerelateerd), oefeningen en theorie. Laura gebruikt voor haar presentaties een flip-over en sprekende materialen, hierdoor wordt een moeilijk thema, toch behapbaar en begrijpelijk gepresenteerd.
Wij zien zeker mogelijkheden voor herhaling en bevelen deze training van harte aan!

 

Karin Hofstee

Een paar jaar geleden is Autlook op mijn pad gekomen. Het is lastig om in een paar zinnen te beschrijven wat ze allemaal voor mij betekenen. Het is namelijk veel. Ik heb de afgelopen tijd ALLE ruimte en tijd gekregen om samen met hen mijn weg in mijn leven te herontdekken. Daar ben ik ze dankbaar voor!
Het maakt niet uit welk onderwerp aandraag. De Autlookmedewerkers reageren vanuit hun eigen expertise, maar ook vanuit eigen karakter en visie op het leven. In ieders hoofd zit een behoorlijke hoeveelheid informatie over mij. Hierdoor wordt  in hun reactie rekening gehouden met hoe ik ben, hoe ik denk, hoe ik leef. Het zorgt er ook voor dat ik dingen niet over het hoofd zie, de onderlinge verbanden zichtbaar worden/blijven en het grote geheel bewaakt wordt.
Daarnaast heeft een ieder veel kennis over autisme, dat kan ik horen in onze de gesprekken en zien/merken in hun handelen. En dat vertalen ze zo, dat ik er zelf ook nog wat mee kan. Het leidt er toe dat ik (en/of Autlook) praktische, verfrissende, toepasbare en passende oplossingen/ideeën vind(en) en die tot uitvoer breng(en). Dit alles samen maakt het samenwerken voor mij erg fijn en gemakkelijk.
Gedrevenheid is een woord dat goed bij Autlook past. Dit nodigt mij uit om ook hard te werken, zodat we een hele efficiënt en doeltreffende manier van samenwerken hebben.
Een tijdje geleden vond ik een spreuk, waarvan ik vond dat dit het precies is wat Autlook heel goed doet: “Helpen is niet je mening geven, maar de ramen wassen waardoor iemand zijn wereld ziet.”
Andere typische Autlook-eigenschappen: open, eerlijk, down-to-earth, professioneel, uitmuntende dienstverlening, engelengeduld, (bijna) alles is OK, stabiele factor, doen wat ze zeggen, heldere/strakke communicatie.
 

Hermien van Elst

Training Autlook laat je voelen hoe mensen met autisme de wereld ervaren. 
De Passerel, organisatie die mensen met een beperking ondersteunt bij wonen, werken en vrije tijd, heeft meerdere keren gebruik gemaakt van het trainingsaanbod van Autlook. Begeleiders, die dagelijks werken met mensen met een verstandelijke beperking en autisme, hebben veel kennis opgedaan. De kracht van de training is de koppeling van theorie aan de dagelijkse praktijk. De trainers van Autlook zijn in staat om de training te geven in begrijpelijke taal en passend bij de levensfase waar mensen met autisme zich in bevinden. Tijdens de training wordt ingezoomd op alle facetten van ondersteuning.  Naast de theorie en het uitdiepen van praktijkvoorbeelden wordt het beeld compleet gemaakt door oefeningen. Zo krijg je een beeld hoe mensen met autisme de wereld om zich heen ervaren.  Hierdoor krijg je meer inzicht over hoe je in de praktijk van elke dag je werk nog beter kan doen.
De trainingen van Autlook worden gegeven in een taal die je verstaat en aansluit bij de dagelijkse praktijk. Herkennen en erkennen maken dat je er mee aan de slag kunt’. Hermien van Elst is werkzaam bij de Passerel, als clusterhoofd dienstverlening en bij Geluk&co als projectleider.
 

Gerda Heijboer

Waarom zijn we zo blij met Autlook.... Al een heel aantal jaren, ik denk zeker 4, wordt onze dochter van nu 14 begeleid door Laura, soms in samenwerking met haar collega's. Een kind met autisme (en nog andere diagnoses) roept veel vragen op rondom de zorg. Hoe begeleid ik haar naar zelfstandigheid, maar vooral hoe ben ik een veilig thuis? Ik was bezig een zorgverlener van mijn dochter te worden. De relatie stond onder druk. Altijd als ze thuis was moest ze iets van of met mij leren of oefenen. Via een vriendin kwam ik in contact met Laura. Ze is uiterst deskundig wat betreft autisme. Maar ook een heel fijn, warm mens waar ik met al mijn vragen terecht kan. Ze kunnen niet gek genoeg zijn. Ik heb veel geleerd, maar ook uit handen kunnen geven, waardoor ik weer in mijn rol als moeder kan gaan. Tijdens het 5- jarig jubileum heb ik als volgt verwoord wat Autlook (en Laura) voor ons betekent. Mensen met een passie voor autisme. Cliënten komen binnen als een zonnebloempitje. Je kunt er nog weinig in zien, maar jullie zien het wel. Jullie geven warmte en aandacht en zie… Er ontstaat iets moois. Mensen komen tot bloei! Dit had ik uitgebeeld met een zakje zonnebloempitjes en een zonnebloem! Wat hebben we een bedrijf als Autlook nodig!!!!
 

Aljo Bril, eigenaar Buitengewoonte

Autlook is een expert op het gebied van ASS. Het samenwerken met Autlook is goed en professioneel. Kennis word graag gedeeld en door middel van de samenwerking worden onze klanten op verschillende domeinen gecoacht.

Deze manier van samenwerken heeft zich al meerdere malen bewezen!

 

Margriet Last

Margriet Last geeft haar aanbeveling op het werk van Laura Kleijn als gespreksleider bij het Autismecafe Kampen. "Laura is een deskundige gesprekleider, die 'advocaat van de duivel ' durft te zijn op een zodanige manier dat de gastspreker zich op zijn of haar gemak voelt en de bezoekers toch de juiste aanvulling krijgen op hun vragen! Deskundige op het gebied van ASS en.....moeder van......dat is toch een meerwaarde."
 

Anneke Lettink

Enkele jaren geleden heb ik als moeder van een nu inmiddels 24-jarige zoon met PDD-NOS Laura Kleijn voorgesteld als zijn begeleidster. Ik heb een beeld over hoe de begeleiding van mijn zoon zou moeten functioneren. De eisen die ik stel zijn hoog. De vraag was toen of mijn zoon akkoord ging met de persoon die ik had geselecteerd. Dit is vanaf de start van de hulpverlening een succes. De persoonlijke klik moet er zijn en Laura is in staat om heel goed aan te sluiten. Zij is zijn vertrouwenspersoon en ik ben hier erg blij mee. Zij is in staat om binnen de vertrouwensrelatie de grenzen van wat mogelijk is te verleggen. Heel belangrijk is, dat mijn zoon zeer gesteld is op Laura en haar als persoon en professional waardeert. Hij weet dat zij achter hem staat en dat hij altijd bij haar terecht kan. Zij is proactief, komt haar afspraken altijd na. Ze schakelt tijdig andere deskundigen in als dit noodzakelijk is. Daarnaast heeft zij een benaderwijze van mijn zoon opgesteld. Hierbij ben ik als ouder betrokken geweest. Dit is een belangrijk document waarmee gewerkt kan worden. De overige gezinsleden hebben psycho-educatie van Laura ontvangen en hebben nu meer inzicht en begrip t.a.v. autisme bij hun zoon en broer. Zij weet mijn zoon ‘mee te nemen’ in de goede richting. Hij behoudt de regie, anders werkt het niet. Andere kenmerken van haar zijn luchtigheid en humor. Een warme persoonlijkheid. Samengevat: Grote klasse!
 

Rianne Bieleman, studentendecaan Hogeschool WindesheimRianne Bieleman

Vanuit mijn werk als studentendecaan bij Hogeschool Windesheim heb ik veel te maken met studenten met een autistische stoornis. Ik was al heel lang op zoek naar een inhoudelijke training, die ik maar niet kon vinden. Bij Autlook terecht gekomen en de training ASS globaal gezien en gehoord gevolgd en deze is inhoudelijk! Het is een ontzettende boeiende en leerzame training voor iedereen die meer over ASS wil weten, de verschillen, de theorieën, de aandachtspunten etc. Ik kan de inhoud van de cursus vertalen naar mijn werk en heb heel wat handvatten gekregen. Nu op naar de volgende trainingen.
 

Pita Versluis, voorheen jobcoach / regiocoördinator TalentaPita Versluis 95 x 95

Talenta is een landelijk jobcoach- en reïntegratiebedrijf. Wij begeleiden veel jongeren, maar ook ouderen bij het zoeken van werk en het begeleiden op de werkplek. Het aantal aanmeldingen van mensen met ASS blijft toenemen. Om deze cliënten zo goed mogelijk te begeleiden heeft een groot aantal van onze jobcoaches (ongeveer 30) inmiddels de cursus van Autlook gevolgd. Het onderwerp was : hoe coach ik cliënten met kenmerken van autisme?
De training bestond uit 2 dagdelen, de eerste sessie vnl. theorie en voor de tweede bijeenkomst mocht elke cursist zelf een casus inbrengen. Wij vonden het heel leerzaam en vooral gericht op de praktijk.

Ik noemde het woord theorie....... zeker geen saai verhaal! Heel waarheidsgetrouw en soms komisch gepresenteerd. Laura heeft het vermogen om de denkwereld van mensen met ASS duidelijk te benoemen en de gevolgen daarvan voor de praktijk van elke dag. Zij gaf hier veel voorbeelden van.
Hierdoor leer je het gedrag van mensen met ASS beter begrijpen. Een collega zei dat ze nu bij haar cliënten veel dingen herkent die ze op de cursus heeft geleerd. Ook voelt ze zich veel meer toegerust in het contact naar werkgevers. Ze kan nu veel beter verklaren waarom iemand met ASS vaak anders reageert dan anderen.

Kortom : deze cursus is een must voor iedereen die betrokken is bij mensen met ASS.
We hopen dat velen na ons van de deskundigheid van Laura en de andere medewerkers van Autlook gebruik zullen maken.
Wij wensen hen daarbij veel succes!
 

Patrick FaasPatrick Faas

Na een slechte ervaring met een reïntegratiebureau, ben ik Via Mee in contact gekomen met Laura die toen bij Prakton (reïntegratiebureau) werkte. Ik stond versteld van wat ze allemaal weet over autisme + dat ze me aanvoelde en dat ze duidelijk is en uitlegde wat anderen bedoelen en ze was enthousiast. Door haar ben ik bij een goed bedrijf gekomen die met mensen met autisme werkt, waar ik nog steeds werk. Door de vele euvels die ik met het bedrijf heb meegemaakt heeft ze mij geleerd hoe ik met de regels van het bedrijf moet omgaan + onduidelijkheden met leidinggevers en wat ik nodig had om te functioneren. Na 2 jaar jobcoach geweest te zijn ging ze weg (wel erg jammer) en is ze begonnen met haar eigen bedrijf, want dat wou ze graag, dat was haar droom. Nu heb ik een andere jobcoach. Uiteraard ben ik toen ik privé begeleiding nodig had naar haar toegegaan. Nu leer ik meer dingen op het gebied van privé + andere omstandigheden waar ik tegen aanloop als persoon. Tot nu toe ben ik erg tevreden met haar. Mede door haar ben ik gegroeid als persoon.
 

Connie VeenemanConnie Veeneman, moeder

Autlook heeft mij als moeder geholpen de kennis die ik heb over mijn zoon en de problemen die wij tegenkwamen in het dagelijks leven om te zetten in een begrijpelijke en inzichtelijke aanpak voor begeleiders op zijn werk, maar ook de begeleiding bij het zelfstandig wonen. Deze is dus heel persoonlijk toegespitst op hem en niet alleen de aanpak van een autist. Want alle mensen met autisme zijn verschillend; en daar gaat het vaak mis. Het is deze persoonlijke aanpak die Autlook zo speciaal maakt. Het geeft begeleiders een kijkje in hoe mijn zoon de wereld ziet en beleeft. Als je dat als begeleider een beetje door hebt, voorkom je veel moeilijkheden en kweek je een hoop begrip. Een aanrader dus. Mensen die de tijd nemen om je persoonlijke aandacht te geven, je leren kennen en van daaruit een aanpak schrijven. Ik ben er erg blij mee.
 

Dolf PijkstraDolf Pijkstra, Thomashuis

De Benaderwijze brengt verdieping wat betreft specifieke vraagstukken, in dit geval autisme. Een methodiek die uitgaat van kwaliteiten en mogelijkheden en voor de ASS-aandachtspunten op een actieve en positieve manier handvatten biedt.

 

 

Edwin Wijnen, psycholoog Forte GGZ

Tijdens mijn vorige functie als loopbaanadviseur had ik de behoefte om mij meer te verdiepen in cliënten met ASS. Ik wilde door mijn inzicht te vergroten het contact en samenwerking met cliënten met ASS die met loopbaanvragen kwamen verbeteren en hen zo beter van dienst zijn. Dat is gelukt dankzij diverse modules en de Benaderwijze-methodiek die ik bij Autlook heb gevolgd. Een voordeel van de gehanteerde methodiek vind ik dat deze stimuleert om in gesprek te gaan met bijvoorbeeld familieleden, partner, begeleiders of collega's van de cliënt, waardoor er een completer beeld ontstaat van de cliënt. Het legt tevens een basis om samen met de steuncirkel van de cliënt te werken aan zijn of haar doelen. Bovendien vind ik de modules zeer toepassingsgericht.

 

Peter de JonghPeter de Jongh, directeur Standergroep

Laura Kleijn heeft enkele jaren geleden, samen met Henk Gosker, de afdeling Werk en Autisme binnen Standergroep (voorheen Prakton) opgezet. Nog steeds passen wij de, mede door haar, ontwikkelde re-integratie methodiek voor mensen met autisme met veel succes toe. Het feit dat zij gestart is met een eigen bedrijf in het begeleiden van mensen met ASS is kenmerkend voor haar gedrevenheid om zich in te zetten voor deze groep. Zij combineert passie en betrokkenheid met grote mate van deskundigheid, professionaliteit en inzet. Deze combinatie maakt haar zo sterk voor dit werk en leidt tot goede resultaten voor de mensen.
 

Ouders van een cliënt

Voor ons was de komst naar het lustrum van Autlook een manier om uitdrukking te geven aan ons meeleven met het bereiken van deze eerste mijlpaal. Dat bereik je niet zomaar. Het vraagt veel inzet en doorzettingsvermogen. Maar daarnaast en vooral zou het voor ons een uiting zijn van onze dankvoor wat Jan tot op heden betekent heeft voor de ontwikkeling en begeleiding van onze zoon. Natuurlijk zijn er nog veel andere actoren, die een goede rol spelen maar zonder zijn geduldige en begrijpende inzet zou onze zoon niet staan waar hij nu staat. Wij zijn hem daar oprecht dankbaar voor. Wij hopen dat Autlook zijn werk op deze manier in de toekomst kan voortzetten en dat ook andere organisaties waar jullie mee samenwerken het belang van jullie werk blijven inzien en ondersteunen en daar ook de middelen voor ter beschikking stellen.