Freelancers

De Krachtcentrale - Sandra Lange


Hoe stimuleer je mensen om gedrag en communicatie te veranderen? Deze vraag is voor mij de kapstok voor het ontwikkelen van creatieve (trainings)concepten die veranderingsprocessen teweegbrengen. Met mijn levensvisie 'kwetsbaarheid is kracht' motiveer ik anderen om ook vanuit oprechtheid in contact te staan. Ik onderscheid me binnen mijn werkzaamheden met een persoonlijke aanpak, die zich kenmerkt door mijn analytisch vermogen, doortastendheid en ongebreidelde passie voor persoonlijke ontwikkeling. 

 

De Krachtcentrale - René Nagtegaal


Van kleins af aan heb ik een enorme drive om me te blijven ontwikkelen. Als coach opereer ik vanuit een vragende houding, waarbij directheid en zorgzaamheid elkaar afwisselen. Door het inzetten van persoonlijke leermomenten en humor kom ik tot messcherpe analyses waar deelnemers weer zelf mee an de slag kunnen. Ik kan snel tot de kern komen, doordat ik me niet laat afleiden door sociale codes. Echt contact maken door niet bezig te zijn met contact maken. 

 

Buitengewoonte - Aljo Bril


Ik vind het belangrijk om te kijken wat mensen wél kunnen. Door middel van training en ervaringsleer help ik de ander zijn of haar kwaliteiten te ontdekken en deze (nog beter) te benutten. Ik geef graag een andere kijk op iemands wereld. Waar ben je goed in? Wat kom je doen? Autisme heeft me altijd geïntrigeerd. Vanuit deze kennis ben ook ik anders naar de (mijn) wereld gaan kijken. Ik leer nog steeds elke dag van mijn gesprekken met mijn klanten, deelnemers en hun omgeving. Dat maakt het werk nog steeds elke dag leuk en inspirerend.

 

Orbit Loopbaanadvies - Chris Meijnen


Sinds 2012 werk ik met Autlook samen als freelance coach. Mijn achtergrond ligt in het onderwijs als docent, om vervolgens als zelfstandig coach aan de slag te gaan en me te gaan richten op ontwikkel- en loopbaanvraagstukken. Dit doe ik met verschillende ‘doelgroepen’, maar de laatste jaren ben ik me meer en meer gaan specialiseren in autisme. Voor Autlook doe ik het merendeel trajecten met loopbaanvraagstukken. Hoe behoud ik mijn baan, hoe vind ik een baan, welke baan zou het beste bij mij passen, welke studie past bij mij en wat is er nodig om mij te laten excelleren in mijn (toekomstige) werk? 

 

Praktijk 9 - Christa Haak


Mijn naam is Christa Haak. Na mijn opleiding maatschappelijk werk heb ik jarenlang gewerkt in de vrouwen hulp verlening  en het onderwijs. Daarna heb ik deeltijd aan de Vrije Universiteit Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd. De laatste 10 jaar ben ik in de GGZ werkzaam, als preventiecoach en Praktijk Huisarts Ondersteuner GGZ.

Als psycho sociaal hulpverlener werk ik in mijn praktijk met jongeren en volwassenen die te maken hebben met verlies en levensvragen. Het kan gaan om verlies door overlijden van dierbaren, maar ook verlies van gezondheid, relatie, werk of zingeving.  Zo`n ervaring kan je leven ingrijpend beïnvloeden en veranderen. We beschikken allemaal over natuurlijke veerkracht om hiermee te leren omgaan, vaak met steun van familie en vrienden. Soms lukt dit niet en is mijn professionele begeleiding nodig. Ik heb al op jonge leeftijd zelf  te maken gehad met verlies, uit eigen ervaring weet ik hoe groot de impact  van verlies is, op een gezin en mijn eigen leven. Deze ervaringsdeskundigheid heb ik tijdens mijn HBO opleiding Integrale Verliesbegeleiding  professioneel verder kunnen ontwikkelen.  Mijn visie “hoofd, hart en handen ” vormt de rode draad in werk en leven. Ik combineer verschillende werkvormen in de begeleiding. Sinds 2015 ben ik met veel plezier werkzaam als free- lancer voor Autlook.

 

JacGo - Jacco Teunis


In het verleden heb ik door werk in o.a. de gehandicaptenzorg en jeugdzorg, veel ervaring en kennis kunnen opdoen. Wat mij altijd heeft geïnteresseerd is de hulpvraag die zich richt op het hebben van werk of studie. Als jobcoach en ook arbeidsconsulent heb ik kunnen zien dat het hebben en krijgen van vertrouwen voor werkzoekenden, en werknemers met een arbeidsvraag, vaak het grootste aandachtspunt is.

Bij PEC Zwolle was ik al vele jaren vrijwilliger als teammanager, maar sinds ruim 3 jaar de kans gekregen om, naast operationeel manager vrouwenvoetbal, meerdere projecten rondom de arbeidsparticipatie te coördineren. Hierin is het mooi te zien dat topsport en arbeidsparticipatie veel raakvlakken hebben. Het arbeidsfit zijn kan ook gezien worden als topsport. Deze topsportgedachte heeft ook mijn manier van coachen en begeleiden nog beter gevormd.

Sinds de zomer 2018 heb ik ervoor gekozen om JacGo op te starten. Hierin ik wil vanuit mijn eigen kracht mensen, die een vraag naar coaching of begeleiding hebben, vertrouwen geven om in beweging te komen. In mijn begeleiding en werkwijze staan het geven van zelfvertrouwen, arbeidsfit zijn en zoeken naar samenwerkingen centraal.

 

Social Care - Demi Siemerink


Ik werk sinds april 2018 voor Autlook als freelancer (zelfstandig ondernemer). Begin 2015 ben ik als begeleider begonnen bij een ouderinitiatief in Stadshagen voor mensen met autisme. Hier heb ik twee jaar gewerkt met heel veel plezier. Na deze twee leerzame jaren ben ik voor mijzelf begonnen onder de naam SocialCare. Binnen het ouderinitiatief heb ik meerdere cursussen mogen bij wonen van Autlook. Zodoende heb ik weer een keer contact gezocht met Laura en Jan en voor ik het wist, zaten wij om tafel voor een gesprek.

In de afgelopen jaren heb ik heel veel bijgeleerd over autisme. Op theoretisch gebied maar ook zeker praktijkgericht. Mijn sterke kant in mijn begeleiding is het uitvoeren van begeleiding in de praktijk, duidelijkheid en structuur bieden. Inzetten en meegaan op het niveau van de cliënt waar nodig. De hulpvraag van de cliënt staat hierbij op nummer één. Ook kijken naar wat wel werkt en wat een zorgvrager wel kan (positieve insteek) staat bij mij hoog in het vaandel.