Alies Veldsema

Coördinator Zwolle / coach

Werkzaam bij Autlook sinds december 2014.

Zowel privé als in het werk kwam ik steeds weer in aanraking met mensen met autisme. Daardoor kreeg ik interesse in autisme en ben ik autismespecifieke scholing gaan volgen. In 2008 heb ik de overstap gemaakt van zorg naar het begeleiden van mensen met autisme. Eerst als woonbegeleider, later als loopbaanbegeleider en jobcoach. Bij Autlook kan ik beide aspecten van ondersteuning combineren. 

In de loop der jaren heb ik me verder ontwikkeld en ben ik naast het begeleiden steeds meer andere taken erbij gaan doen voor Autlook. Sinds 1 januari 2022 ben ik coördinator van Autlook geworden voor team Zwolle. Naast het begeleiden, geven van consulten, behandeling van casuïstiek ben ik verantwoordelijk voor  het beheren van de wachtlijst , het voeren van de intakes, het inwerken van collega’s en het meedenken over het beleid.

In al deze aspecten van mijn werk ligt voor mij de uitdaging om maatwerk te leveren zodat de ander zich gezien en begrepen wordt. Belangrijk hierbij vind ik ook dat de ander inzicht krijgt in het hoe en waarom van de aspecten waar hij/zij ondersteuning bij nodig heeft. Want dan kan iemand ook in zijn  kracht worden gezet.