Actualiteit / Agenda

Individuele aanmelding voor cursussen

U kunt zich aanmelden voor cursussen. Voor een overzicht en informatie over het aanbod: zie Cursussen.
Of neem vrijblijvend contact op met Autlook.

1 blik agenda

De 1 blik agenda is online ofwel een digitale agenda! Hulp bij plannen, zie de site 1 blik agenda

 

Autlook opnieuw ZPoké!

Elke 3 jaar worden de medewerkers van Autlook getoetst voor het Keurmerk Autisme. Dit jaar zijn wij opnieuw getoetst en wederom ZPoké bevonden!
Voor meer informatie: https://www.autlook.nl/nl/site/autismespecialisme
 

UvA: Onderzoek naar autisme en veroudering

Aan de Universiteit van Amsterdam doet de afdeling psychologie onderzoek naar veroudering bij volwassenen met een diagnose binnen het autisme spectrum en/of ADHD. Bij mensen die ouder worden, verloopt de informatieverwerking vaak anders en trager. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geheugen. Wij willen graag weten hoe deze processen zich tijdens het ouder worden ontwikkelen bij mensen met autisme. Daarnaast is het voor ons onderzoek belangrijk om in kaart te brengen of er bij autisme eventuele lichamelijke, emotionele en sociale klachten zijn en hoe de kwaliteit van leven wordt ervaren. 

Voor dit grootschalige, innovatieve onderzoek zijn we op zoek naar volwassenen tussen 30 en 90 jaar met een diagnose binnen het autisme spectrum en/of ADHD die deel willen nemen aan wetenschappelijk onderzoek naar autisme bij volwassenen. Het onderzoek bestaat uit een deel dat we komend jaar zullen uitvoeren (T1) en uit een deel dat we over ongeveer twee jaar zullen uitvoeren (T2). Zowel bij T1 als T2 zijn er drie onderdelen te onderscheiden, namelijk een vragenlijstgedeelte, een interview en eventueel een testgedeelte die elk tussen de 2 en 2,5 uur duren. U ontvangt hiervoor, naast reiskostenvergoeding, een kleine vergoeding.

De resultaten van dit onderzoek zullen gepubliceerd worden in nationale en internationale vakbladen, en zullen lezingen gehouden worden. Tevens ontvangen de deelnemers jaarlijkse nieuwsbrieven waarin de resultaten van het onderzoek teruggekoppeld worden. Daarnaast plaatsen wij berichten op onze website wanneer er nieuwe resultaten zijn. 

 Wilt u meer te weten komen over dit onderzoek en/of bent u geïnteresseerd in deelname? Bezoek dan onze website www.dutcharc.nl/contact/aanmelden om een informatiepakket aan te vragen of neem voor verdere vragen contact op met Tulsi Radhoe of Carolien Torenvliet (aging@adhd-autisme.nl).