Actualiteit / Agenda

Individuele aanmelding voor cursussen

U kunt zich aanmelden voor cursussen. Voor een overzicht en informatie over het aanbod: zie Cursussen.
Of neem vrijblijvend contact op met Autlook.

1 blik agenda

De 1 blik agenda is online ofwel een digitale agenda! Hulp bij plannen, zie de site 1 blik agenda

 

5-2-2020 * Autismecafé Zwolle

Diagnose of juist niet?

Onderzoek, diagnose, gevolgen.
Het dilemma: wel of geen diagnose? Geef je jouw kind het etiket of juist niet? Wat heeft dat voor gevolgen voor jou, voor je kind? Kom het nog meer voor in je familie, gezin, misschien wel bij jezelf? Durf je dat bespreekbaar te maken? Wanneer wel? Wanneer niet?
Wil je hierover meer informatie krijgen en delen? Bezoek dan het Autismecafé in Zwolle.

Gespreksleider Hanneke Kappen gaat in gesprek met Karin Simonis. Karin werkt als autismecoach bij Mooi! Life-coaching en heeft te maken met autisme door ouders, partner en kinderen met autisme. 

Er is veel ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Datum: woensdag 5 februari 2020
Tijd: 19.00u, inloop met koffie/thee, 19.30u start, 20.30u pauze, 20.40u vervolg, 21.30u napraten. 
Locatie: Schip de Ooster-Schelde, Pannekoekendijk 10, Zwolle. Parkeergelegenheid aanwezig (tot 20.00u betalen)
Kosten: entree is gratis, 1e drankje is gratis, daarna voor eigen rekening. Eigen bijdrage wordt op prijs gesteld (er staat een spaarpot voor donatie).
Aanmelden: niet nodig. 
Voor meer informatie, neemt contact op met autismecafezwolle@gmail.com. 

Bijeenkomst Vrouw & Autisme Haaksbergen

Afgelopen jaar organiseerde Naoberpraat in Haaksbergen de eerste ontmoetingsbijeenkomsten voor vrouwen met autisme. Tien vrouwen deelden hun ervaringen. Hoewel ze allemaal verschillen in achtergrond, in leefsituatie en ook in hoe zij autisme beleven, vinden zij bij elkaar veel herkenning en erkenning. Er bleek behoefte om deze ontmoetingen ook in 2020 voort te zetten. Daarom worden drie vervolgbijeenkomsten gepland, waarvan de eerste op donderdag 16 januari is.

Tijdens de bijeenkomst worden ervaringen besproken en worden tips uitgewisseld over hoe je met bepaalde dingen om kunt gaan. “Ik herkende zoveel in de verhalen van de andere vrouwen. Het voelde fijn dat een ander je meteen begrijpt’, vertelt Jolinda, een van de deelnemers. “Iedereen is ook respectvol naar elkaar”, vult deelnemer Annemarie aan. “Een belangrijke voorwaarde om dingen te kunnen delen. Wat voor mij ook erg belangrijk is, is dat er ook plezier is en dat er wordt gelachen. Ik kijk steeds weer uit naar de volgende bijeenkomst.”

Ontmoetingsplek
De bedoeling is dat het een gezellige en prikkelarme ontmoetingsplek wordt. “De vrouwen die de afgelopen keren bij de bijeenkomst zijn geweest willen dit graag voortzetten”, vertelt Nienke Schuppers van de Noaberpoort. “Om door te kunnen gaan, is het belangrijk dat de groep iets groter wordt. Het is geen therapiegroep waar heel diep op ervaringen wordt ingegaan. Vrouwen met autisme hebben soms al moeite genoeg met hun eigen uitdagingen. Het is dan ook niet de bedoeling dat zij last krijgen van verhalen van anderen.”


Datum en tijd: De ontmoetingsbijeenkomsten vinden plaats op de derde donderdagavond van de maanden januari, februari en maart. De eerste bijeenkomst is op donderdag 16 januari van 19.30 tot 21.30 uur in Haaksbergen.
Kosten: De kosten bedragen 2 euro per bijeenkomst.
Aanmelden: Er is ruimte voor nieuwe aanmeldingen. Meer info of aanmelden? Neem dan contact op met Nienke Schuppers. Dat kan via info@noaberpoort.nl of via telefoonnummer (053) 753 45 89. Informeer dan ook naar het adres. 

28-1-2020 * Themabijeenkomst AIC Steenwijkerland

Diagnose Asperger. En dan?

Op 28 januari organiseert het AIC Steenwijkerland de themabijeenkomst 'Diagnose Asperger. En dan?'. Nico Busger op Vollenbroek is spreker. "Ik kreeg mijn diagnose Asperger toen ik 47 jaar oud was. De jaren daarna waren zeer enerverend en dat gun je eigenlijk niemand. Het meest vervelende is dat je niks aan mijn uiterlijk kunt waarnemen dat ik hier (soms) last van heb, maar het is wel degelijk aan de orde. Ik wil met mijn presentatie graag het autisme uit de taboesfeer halen. Door mijn ervaringen met anderen te delen, laat ik zien wat er in een dergelijke situatie kan gebeuren. Wij zijn allemaal "mens" met ieder hun eigen hebbelijkheden en onhebbelijkheden."

Datum: dinsdag 28 januari 2020
Tijd: 19.30u tot 21.30u, 19.00u zaal open.
Plaats: Zorgboerderijd de Maargies Hoeve, Kallenkote 19, 8345 HB Kallenkote
Entree: NVA/Balans leden 3 euro, niet leden 4 euro
Aanmelden: graag aanmelden via mail aicsteenwijkerland@gmail.com of via telefoon/whatsapp 06 24 12 90 63